Delam z nasmehom

Bit, usmili se nas!

6.01.2010 · 1 komentar

o bit usmili se nas in povej enkrat za vselej na glas
kaj je smisel in namen kako je treba živet
da bomo srečni in zdravi od glave do pet

Zmelkoow – Bit

Srečno v letu 2010! Kolikokrat smo to slišali zadnjih nekaj dni? Neštetokrat? Pa je kaj pomagalo? Smo srečni od glave do pet? :-)

Morda nam kot Slovencem sreča pač ni naklonjena … Kako naj nam le bo, če smo pa tako maloštevilni, vseskozi zatirani, zapostavljeni … Trpeče cankarjanske matere, hlapci, pezdetki (po Janezu Ruglju), slovenjceljni (po Svetlani Makarovič) ali pa slovenčki (po Vesni V. Godini) pač ne moremo biti srečni.

Ena odmevnejših novejših knjig Čefurji raus! avtorja G. Vojnovića je brez dlake na jeziku. Avtor opredeli svoj pogled na nesrečne Slovence (2008): “Tukaj pa samo vsi gledajo sami nase, pa da imajo oni dovolj, pa dober avto, pa bajturdina … Folk ni odprt. Zato pa niso srečni. Zato pa samo neki jamrajo.”

Sreča je pač opoteča, kaj moremo? Kdo pa si v teh težkih gospodarskih časih sploh lahko privošči biti srečen? JOK BRATE, ODPADE!

Pa lahko vseeno poizkušamo in najdemo srečo v svojem delu?

Če na delovnem mestu preživimo velik del svojega življenja in nas naše delo na nek način opredeljuje, smo na pravi poti, da skozi delo, ki ga opravljamo, poiščemo srečo.

“Toda, z dalajlamovega vidika, pogleda na življenje, ki se osredotoča na iskanje sreče, nam zgolj izdelovanje dobrin ali opravljanje uslug ne zagotavlja najvišje sreče. Za to je potreben dodatni element; razmisliti moramo namreč o rezultatih svojega dela, o njegovih učinkih na nas, na našo družino, družbo in svet.” dr. H.C. Cutler, 2005

Torej so rezultati in učinki našega dela tisto, kar nas osrečuje.

Med prazniki sem v Izoli na stojnici kupila olivno olje. To olivno olje mi je polepšalo dan!

Čarobnost opisa na etiketi, mi je olivno olje prikazala v popolnoma drugačni luči!

Prav nič se ne more primerjati s to žlahtno tekočino. Neprimerljiva je. Je simbol Mediterana, simbol zdravja, gastronomskega užitka. Nenazadnje je simbol svobode in trdoživosti … celo eliksir življenja. Božanski sad. Tekoče zlato.

Društvo oljkarjev Slovenske istre

Prav predstavljala sem si oljkarje, kako previdno in potrpežljivo nabirajo ta božanski sad. Nato oljke predelajo in ustvarijo eliksir življenja! Rezultati in učinki dela so tukaj čista sreča, ki je neprimerljiva!

Za vsakega je iskanje in prepoznavanje sreče drugačno potovanje. Vsak je svoje sreče kovač in tisti, ki pri svojem delu nenehno kujejo srečo in ne jamrajo, se jih bit le usmili!

Tudi oglaševalci “spretno” ponujajo srečo skozi njihove izdelke in storitve. Spodnje reklame za letalsko družbo, zobno ščetko, tečaj angleščine in mleko, vsaka na svoj način približa izdelek končnemu uporabniku. Vsaka od njih na izviren način prikaže, kako pomembni so njihovi izdelki ali storitve, da smo z uporabo le teh lahko srečnejši.

YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda YouTube slika preogleda
  • Share/Bookmark

Kategorije: delovno mesto
Tagano: , ,1 odgovor ↓

  • Polona // 6.01.2010 21:03

    Res ti ta tvoj članek polepša dan. Saj je tempo življenja tak, da se vprašaš : zakaj nimam časa da lahko preberem komentar pri izdelku, ki mi prinaša zdravje. Da pri g. Pukšiču, ki se ukvarja z bio kmetovanjem požiramo njegove prispevke o življenju in njegovo peso jemo z njegovimi mislimi
    o smislu življenja in lepote vsakdanjega dne. Da res ni važno , kaj bo jutri, ampak samo kako uživamo trenutek sedanjosti. Življenje je res lepo, samo živeti ga moramo vsak trenutek!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !