Delam z nasmehom

Kdor se smeje ni Slovenc

27.09.2009 · 3 komentarjev

Pred časom mi je Španka, ki je bila na študentski izmenjavi pri nas z navdušenjem opisovala lepote Slovenije. Žal pa ni imela preveč lepih opisov za ljudi, ki v Sloveniji prebivajo. Pogrešala je sproščeno vzdušje in dobro voljo, v Španiji je tega polno, na vsakem koraku. Ljudje tukaj so tako zamorjeni, nič se ne smejijo! Pogrešam nasmeh tu in tam… je rekla.

Ko sem bila lansko leto v Barceloni, sem tudi na lastni koži doživela veliko spremembo! Pozitivna energija mesta me je čisto navdušila! Ljudje so se smejali na polno in domov sem prišla čisto nov človek… Dokler se nisem hitro spet ujela na stare slovenske tire ravnodušnosti in melanhonije…

barcelona
Barcelona, 2008

Morda je smeh nekoliko nenavadna metoda spodbujanja dobrega počutja na delovnem mestu, pa vendarle: SMEH JE POL ZDRAVJA!

Ko sem leta 2004 obiskala Indijo, sem opazila da se tam ljudje veliko smejijo, kljub revščini in težkim življenjskim pogojem.

005bus
Mumbai, 2004

Kasneje sem zasledila, da je zdravnik iz Mumbaia (včasih Bombay), Dr. Madan Kataria, ustanovitelj uspešnega gibanja (ki je človeštvu približal smeh), začel z vadbo joge smeha v parkih. Ustanovil je Šolo Smejalne joge.

YouTube slika preogleda

Dr. Madan Kataria tehnike smejalne joge uporablja tudi kot vadbo za poslovni svet… Oglejte si zanimiv prispevek, objavljen na Discovery Channelu. Delavci so navdušeni!

YouTube slika preogleda

Pomembno sporočilo videa ostaja: ko se znebimo napetosti, se produktivnost zviša!

Isti video navaja tudi, da raziskave kažejo, da redna uporaba smeha zniža stresne hormone in izboljša imunsko odpornost.

Pri nas na spletni strani Joge smeha Slovenija kot koristi smeha za zdravje navajajo: krepitev telesnih mišic, izboljšanje prekrvavitve, krepitev imunskega sistema, blažitev bolezni dihal, izboljšanje spanca, odpravljanje stresa… Prav tako pa tudi na njihovi spletni strani zasledimo smeh kot vadbo za poslovni svet.

Če ste prebrali celotno besedilo tega članka in pogledali oba videja, ste se v zadnjih 10-ih minutah nasmejali vsaj 2x. Kar vas uvršča v sam vrh poprečja pri Slovecih. Bravo, pa kar tako naprej :-) ))))))))))))))))))))

 • Share/Bookmark

Kategorije: delovno mesto · joga tako in drugače
Tagano: , , , , , ,3 odzivov ↓

 • Zuzzu // 28.09.2009 10:12

  HAHAHAHA… :)

  Hej.. se strinjam s smehom. Kjerkoli in kadarkoli!!!! In res pomaga..

 • Polde // 28.09.2009 10:50

  Predlagam, da vlada sprejme zakon o smejanju 24 ur na dan. Če ne bo šlo drugače pa s pomočjo sponke ob straneh..
  Beda. In tej bedi in vsem ostalim bedam, ki se trenutno in majn trenutno dogajajo v svetilniku sveta – to je v Sloveniji – se smejim kot da sem Japonec. Kaj pa naj drugega? Se razjočem?

 • Vitalka // 28.09.2009 21:46

  Jaz pa imam kolegico, ki je sedaj eno leto na Šrilanki. In pravi, da je tam tudi nasmeh prisoten na vsakem koraku. In sploh je prisotna veliko večja pozitivnost in predvsem hvaležnost. Pa kaj je res narobe z nami (sem hotela napisati zahodnjaki, ampak to so tudi Španci, ali pa so oni južnjaki?)? Ljudje so zategnjeni in se ne dajo prepričati zlepa o kakšnem “smejanju na ukaz”-
  Oj, jaz pa ne, jaz sem si ogledala video in še na moj blog ga bom dala. Ha,ha,ha.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !