Delam z nasmehom

Če se dobro počutijo in so motivirani – je … čarovnija!

6.09.2009 · 2 komentarjev

V letu 2009 objavljen seznam stotih za delo najboljših ameriških podjetij, časopisa Fortune, je na prvem mestu podjetje NetApp.

Raziskava je bila narejena v sodelovanju z Great Place to Work Institute®, več o raziskavi, pa si preberite tukaj.

Pa si pobližje oglejmo zmagovalca!

NetApp je podjetje, ki se v glavnem ukvarja s shranjevanjem podatkov za druga podjetja, skratka IT podjetje.

Toda v prvi vrstvi so v tem podjetju najpomembnejši ravno zaposleni! Here the people make the difference, je navedel eden od njih. Podjetje zaposluje okoli 7800 ljudi.

http://www.vimeo.com/6404315

Vir: Fortune

Bistvo njihovega uspeha je torej v njihovih zaposlenih! Ustanovitelj podjetja, Dave Hitz je hotel zgraditi podjetje, KI TRAJA! Osredotočil se je na zaposlene – kako jih privabiti in jim omogočiti delovno mesto, kjer si ljudje želijo ostati. Če želiš graditi na dolgi rok, vse ostalo izhaja ravno iz tega!

Dave Hitz verjame, če vlivaš ljudem energijo in le ti uživajo pri delu in so na svoje delo ponosni, bodo 10 krat delovno bolj učinkoviti! Skratka, če se dobro počutijo in so pri delu motivirani… je čarovnija!

Podjetje se nahaja v velikem kampusu, kjer zaposleni lahko igrajo odbojko, vadijo jogo, imajo telovadnico, se s kolesom pripeljejo na delo, uporabljajo električne avte… Prav tako imajo zanimiv program, pri katerem si vsak zaposlen lahko vzame 5 delovnih dni plačanega dopusta, ki ga morajo izkoristiti za svoje hobije (počnejo tisto, kar jim gre dobro od rok) :-)

Dave Hitz je zgradil eno najuspešnejših podjetij z začetno vizijo – verjel je, da hoče narediti podjetje, kjer bo imenitno delovno okolje!

YouTube slika preogleda

Tudi v Sloveniji se ne bi branili kakšne podobne čarovnije v marsikaterem podjetju :-)

Pa še nekaj utrinkov iz lanskoletnega zmagovalca, giganta Googla…

YouTube slika preogleda

  • Share/Bookmark

Kategorije: delovno mesto
Tagano: , , , ,2 odzivov ↓

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !